Blogi

iPhone 6s näytön vaihto

iPhone-6s-näytön-vaihto-3

iPhone 6s näytön vaihto tulee yleensä ajankohtaiseksi puhelimen pudottua lattialle ja näytön päällä olevan lasin rikkouduttua. Pelkän lasin rikkoutumisen lisäksi saattaa rikki olla myös lasin alla oleva LCD-näyttö, jonka seurauksena näyttö voi olla kokonaan pimeä tai kosketuksessa ongelmia. Ja vaikka näytöstä olisikin rikki pelkästään lasi, kannattaa näyttö silti vaihtaa uuteen. Rikkoutuneesta lasista saattaa irrota lasinsiruja sormiin joka tekee puhelimen käyttämisestä epämiellyttävää. Tämän lisäksi rikkonainen lasi voi aiheuttaa ajan saatossa myös alla olevan LCD-näytön rikkoutumisen.

Missä korjauttaa

Missä sitten korjauttaisin iPhoneni? Puhelimien huoltoihin erikoistuneita liikkeitä löytyy nykyään lähes jokaisesta kaupungista. Parhaillaan puhelimen korjaaminen näissä onnistuu myös todella nopeasti – jopa alle tunnissa. Hyvällä palvelulla on kuitenkin hintansa: iPhone 6s näytön vaihto liikkeessä maksaa lähes aina moninkertaisesti sen, mitä pelkkä varaosa kustantaa. Tämä huolimatta siitä, että näytön vaihtaminen ei itsessään ole kovin monimutkainen prosessi.

Jos taas huoltoliikettä ei lähiseuduilta löydy, on puhelimen korjauttaminen liikkeessä monimutkaisempi ja hitaampi prosessi. Puhelin täytyy lähettää korjaamolle, odottaa sen korjautus ja takaisinpostitus. Tähän kuluu aikaa helposti viikko, ja hinta ei ole yleensä sen alhaisempi kuin nopeissa, paikan päällä korjauksen suorittavissa liikkeissäkään. Tällöin korjaamalla näytön itse on mahdollista säästää rahan lisäksi myös huomattavan paljon aikaa.

iPhone 6s näytön vaihto itse

iPhone 6s näytön vaihto on siis näppärälle henkilölle oiva keino säästää vähintään kymmeniä euroja, ja asuinpaikasta riippuen myös huomattavan paljon aikaa ja vaivaa. Tilaamalla varaosan verkkokaupastamme, suorittamalla näytön vaihdon ohjeiden mukaisesti ja varovaisuutta noudattaen pääsee helposti kymmenien eurojen tuntiansioille. Näytön vaihtaminen iPhone 6s:n onnistuu yleensä kokemattomaltakin henkilöltä alle tunnissa, ja ammattilaiselta hommaan menee alle 10 minuuttia!

Ohjeita iPhone 6s näytön vaihtamiseen löytyy internetistä useita. Näistä parhaina mainittakoon iFixit.comin erittäin selkeät, kuvitetut ja selostetut vaiheittain etenevät ohjeet. Tämän lisäksi kannattaa iPhone 6s näytön vaihdon yhteydessä seurata tarkkaan myös ohjevideota, esimerkiksi tätä seuraavaa:

iPhone 6s näytön vaihdossa hankalin osuus on uuden näytöntiivisteen asentaminen. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä tiiviste on vain pieni lisä, joka tekee puhelimesta hieman paremmin roiskeita kestävän. iPhone 6s ei muutenkaan ole vedenkestävä puhelin, joten uuden tiivisteen pois jättäminen ei aiheuta suurta vahinkoa.

iPhone 6s näytön vaihto – muista nämä! 

Koska kyseessä on elektroninen laite, on korjauksessa noudatettava varovaisuutta. Pidä korjauksen yhteydessä mielessä nämä asiat:

  • Katso ohjeet ennen korjauksen aloitusta ja seuraa niitä koko operaation ajan
  • Irroita akun liitin ennen kuin irroitat näytön jotta ehkäiset oikosulut
  • Käytä liittimien irroittamiseen vain muovisia työkaluja
  • Testaa uusi näyttö ennen lopullista asennusta kiinnittämällä sen liittimet ja käynnistämällä puhelin

Tilaa varaosa:

iPhone 6S näyttö & työkalusetti