Blogi

iPhone 7 näytön vaihto

iPhone 7 näytön vaihto tuo rikkoutuneelle puhelimellesi lisää elinikää ilman suuria kustannuksia. iPhone 7 näytön vaihto tulee yleenä ajankohtaiseksi kun näytön lasi menee säpäleiksi puhelimen pudotessa asfalttiin tai katukiveykseen.

Useimmissa liikkeissä iPhone 7 näytön vaihto maksaa n. 100-150 euroa. iPhone 7 näyttö on kuitenkin mahdollista myös vaihtaa itse – näppärä kaveri säästääkin huoltokuluissa näin melko helposti yli 100 euroa.

Vaihtoehdot iPhone 7 näytön vaihtoon

iPhone 7 näytön vaihtoon on olemassa muutama eri tapa – näistä sopivin kannattaa valita oman budjetin, kiireellisyyden ja sorminäppäryyden mukaan.

Näytön vaihto liikkeessä

Rikkoutuneen näytön vaihtaminen onnistuu nopeiten ja vaivattomimmin viemällä puhelimen korjattavaksi liikkeeseen. Monet epäviralliset huoltoliikkeet tekevät korjauksen alle tunnissa, parhaimmillaan jopa odottaessa. Huonona puolena pikakorjautuksessa on kuitenkin hinta: näytön vaihto iPhone 7 -malliin voi maksaa liikkeessä helposti 150 euroa.

Puhelimen postitus korjausliikkeeseen

Pikahuoltoja tekeviä liikkeitä löytyy yleensä vain kaupungeista, joten syrjässä asuvalla henkilöllä ei välttämättä ole mahdollisuutta viedä puhelinta huoltoon paikanpäälle. Tällöin yhtenä vaihtoehtona on postittaa puhelin korjattavaksi – huonona puolena on kuitenkin Postin hitaus, joten puhelintaan voi joutua odottamaan pari viikkoa. Myöskään hinta postihuolloissa ei ole yleensä liikkeessä teetettyä pikahuoltoa edullisempi. Hitauden vuoksi huollon ajaksi on yleensä etsittävä käyttöön varapuhelin.

iPhone 7 näytön vaihto itse

iPhone 7 näytön vaihto on mahdollista tehdä myös itse. Näppärä kaveri säästää omatoimisella korjauksella huoltokuluissa monesti yli 100 euroa, ja ensimmäistäkin kertaa näyttöä vaihtavalla henkilöllä operaatioon kuluu yleensä maksimissaan 1-2 tuntia. Omalle työlleen saa siis kohtuullisen hyvän korvauksen, ja aikaa ei kulu paljoakaan pikahuoltoja pidempään.

Hankalin osuus näytön vaihdossa on yleensä uuden näytöntiivisteen asentaminen. Tiiviste ei kuitenkaan ole täysin välttämätön – sen tarkoituksena on pitää laite vesitiiviinä. Ilman tiivistettä laite ei luonnollisesti kestä kosteutta yhtä hyvin kuin tiivisteen kanssa, mutta monille käyttäjille tämä ei aiheuta ongelmia.

Muistilista näytön korjaukseen

iPhone 7 näytön vaihtoa suorittaessa on hyvä muistaa seuraavat asiat:

  • Katso ohjeet ennen korjauksen aloitusta ja seuraa niitä koko operaation ajan
  • Irroita akun liitin ennen kuin irroitat näytön, jotta estät mahdollisuuden oikosulkuihin
  • Käytä liittimien irroittamiseen vain muovisia työkaluja
  • Testaa uusi näyttö ennen lopullista asennusta kiinnittämällä sen liittimet ja käynnistämällä puhelin

Katso lisää: