Blogi

iPhone näytön vaihto

iPhonen näytön vaihto tulee yleensä eteen, kun näytön päällä oleva lasi on rikkoutunut putoamisen seurauksena. Rikkoutuneesta lasista voi irrota lasinsiruja, jotka tekevät puhelimen käyttämisestä ikävää. Joskus myös lasin alla oleva näyttöpaneeli voi mennä rikki ja näyttö pimentyä täysin, mutta myös tällöin puhelin on useimmiten korjattavissa.

Huoltoliikkeissä iPhonen näytön vaihto maksaa mallista riippuen yleens 50-500 euroa. Hintahaitari on siis suuri, ja se vaihtelee pääosin puhelinmallin iän ja näytön mallin mukaan. Vaihtoehtona huoltoliikkeiden palvelujen käytölle on korjata iPhonen näyttö itse, jolloin huoltokuluissa voi säästää jopa satoja euroja.

iPhone näytön vaihto itse

Useimpiin iPhone-malleihin näytön vaihto on yllättävän yksinkertaista, ja se onnistuu monesti kokemattomaltakin korjaajalta parissa tunnissa. Näytön vaihto vaatii jonkin verran sorminäppäryyttä, mutta monissa tapauksissa korjauksella saavutettava säästö on suuri. Lisäksi kaupunkien ulkopuolella asuville itse tehtävä korjaus on monesti helpompi keino saada laite kuntoon kuin puhelimen toimittaminen korjausliikkeeseen.

Näin onnistut iPhonen näytön vaihdossa

Mikäli päätät tehdä iPhonen näytön vaihdon itse, on ennen operaation aloittamista syystä huomioida muutama asia. Listasimme korjauksen helpottamiseksi vinkit, joilla iPhonen näytön vaihto onnistuu vaivattomasti.

1. Tutustu ohjeisiin ennen näytön tilaamista

Ennen uuden iPhonen näytön tilaamista kannattaa korjausohjeisiin tutustua huolella. Löydät mallikohtaiset korjausohjeet kaupastamme näyttöjen tuotesivuilta. Ohjevideo on yleensä paras tapa saada hyvä käsitys siitä, mitä työvaiheita näytön vaihto pitää sisällään.

2. Hanki laadukas näyttö

Ohjeisiin tutustumisen jälkeen on vuorossa uuden näytön tilaaminen. iPhonen näyttöjen laaduissa on eroja, ja monesti ulkomailta tilattujen varaosien kohdalla takuuasioiden käsittely on vaikeaa, hidasta tai mahdotonta.

Verkkokaupassamme myytävät näytöt on hankittu luotettavilta ja testatuilta tavarantoimittajilta. Näytöt toimitetaan aina varastoltamme Suomesta muutamassa arkipäivässä, ja kaikilla varaosilla on lisäksi vuoden takuu.

3. Seuraa ohjeita näytön vaihdon aikana

Vaikka suosittelemme tutustumaan ohjeisiin jo ennen iPhonen näytön vaihtoa, on vielä tärkeämpää seurata ohjeita tarkasti näytön vaihdon aikana. Ohjeissa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota siihen, mitä työkalua missäkin korjauksen vaiheessa käytetään ja missä järjestyksessä ruuvit laitteen sisällä olivat. Ruuvit saattavat olla eri kokoisia, jonka vuoksi alkuperäisen järjestyksen säilyttäminen on tärkeää.

Katso myös: