iPhonen akun vaihto itse

Veteleekö iPhonesi akku viimeisiään, mutta puhelimen toimittaminen huoltoon on turhan tuskallista ja kallista? Ei huolta. Pienellä sorminäppäryydellä ja ohjeita tarkasti noudattamalla vaihdat iPhonesi akun itse jopa muutamassa minuutissa – ja säästät helposti kymmeniä euroja. Vaihtamalla akun tuot helposti lisää vuosia puhelimesi käyttöikään pikkurahalla.

Ohjeet akun vaihtoon

Tee-se-itse korjaajan onneksi internet on pullollaan korjausohjeita iPhonen akun vaihtoa varten. Yhdet parhaista ohjeista tarjoaa yhdysvaltalainen iFixit.com, jolta löytyy akunvaihto-ohjeiden lisäksi ohjeet myös lähes kaikkien muidenkin iPhonen komponenttien vaihtamiseen. iFixitin mallikohtaisiin akunvaihto-ohjeisiin pääset alla olevista linkeistä:

Mistä saa laadukkaita akkuja?

Ulkomailta akkuja luonnollisesti saa edullisimpaan hintaan, mutta näissä ongelmana on usein akkujen vaihteleva laatu (etenkin Aliexpress ja eBay) ja tähän yhdistettynä takuun puuttuminen. Takuun puuttuminen tässä yhteydessä viittaa Postin säännöksiin, jotka estävät akkujen lähettämisen ulkomaille lentopostina – eli käytännössä tekevät ulkomailta ostetun akun palauttamisesta mahdotonta. Tästä syystä akut on järkevintä tilata Suomesta – verkkokaupastamme saat akun iPhoneesi 1-3 päivässä, ilman toimituskuluja ja työkalujen kera. Myymämme akut ovat uusia ja alkuperäislaatuisia, vuoden takuulla.

Vinkit

1. Seuraa vaiheittaisia ohjeita erittäin huolellisesti
2. Irroita liittimet varovasti – käytä muovista työkalua!
3. Pidä ruuvit oikeassa järjestyksessä

Jäikö jokin asia epäselväksi tai tarvitsetko neuvoja korjaukseen? Ota yhteyttä niin neuvomme mielellämme!