Blogi

iPhonen akun vaihto itse

akun vaihto itse

Veteleekö iPhonesi akku viimeisiään, mutta puhelimen toimittaminen huoltoon on turhan tuskallista ja kallista? Ei huolta. Pienellä sorminäppäryydellä ja ohjeita tarkasti noudattamalla vaihdat iPhonesi akun itse jopa muutamassa minuutissa – ja säästät helposti kymmeniä euroja. Vaihtamalla akun tuot helposti lisää vuosia puhelimesi käyttöikään pikkurahalla.

iPhonen akku heikkenee kovassa käytössä huomattavasti jo vuodessa. Akun kapasiteettia heikentää normaalia nopeammin mm. puhelimen lataaminen tabletin seinälaturilla, ja päivittäinen nettiyhteyden jakaminen puhelimesta.

Ohjeet akun vaihtoon

Tee-se-itse korjaajan onneksi internet on pullollaan korjausohjeita iPhonen akun vaihtoa varten. Yhdet parhaista ohjeista tarjoaa yhdysvaltalainen iFixit.com, jolta löytyy akunvaihto-ohjeiden lisäksi ohjeet myös lähes kaikkien muidenkin iPhonen komponenttien vaihtamiseen. iFixitin mallikohtaisiin akunvaihto-ohjeisiin pääset sivupalkista löytyvistä linkeistä. Vaiheittain eteneviä ohjeita on todella helppo noudattaa, ja akun vaihtaminen onnistuu aloittelevaltakin puhelinkorjaajalta yleensä varsin nopeasti.

iFixitin lisäksi YouTubesta löytyy ohjeet kaikkien iPhone-mallien akun vaihtoon. Youtube-ohjeet ovatkin jopa parempi apu akun vaihtoon, sillä videolla ei jää varmasti mikään kohta korjausoperaatiosta näkemättä. Video-ohjeet on linkitetty jokaisen akun tuotesivulle.

Mistä saa laadukkaita akkuja?

Ulkomailta akkuja luonnollisesti saa edullisimpaan hintaan, mutta näissä ongelmana on usein akkujen vaihteleva laatu (etenkin Aliexpress ja eBay) ja tähän yhdistettynä takuun puuttuminen. Takuun puuttuminen tässä yhteydessä viittaa Postin säännöksiin, jotka estävät akkujen lähettämisen ulkomaille lentopostina – eli käytännössä tekevät ulkomailta ostetun akun palauttamisesta mahdotonta. Tästä syystä akut on järkevintä tilata Suomesta.

Verkkokaupastamme löytyvät akut toimitetaan 1-3 päivässä, ilman toimituskuluja. Akujen hintaan sisältyy myös vaihtoon tarvittavat työkalut, ja mallista riippuen myös akunkiinnitystarra. Myymämme akut ovat uusia ja alkuperäislaatuisia, ja myönnämme niille vuoden takuun.

Vinkit akun vaihtoon

1. Seuraa vaiheittaisia ohjeita erittäin huolellisesti
2. Irroita akun liittimet varovasti – käytä irroitukseen muovista työkalua!
3. Pidä irroittamasi ruuvit oikeassa järjestyksessä

Jäikö jokin asia epäselväksi tai tarvitsetko neuvoja korjaukseen? Ota yhteyttä niin neuvomme mielellämme!

[/col]