Blogi

Mitä uutta tarjoavat Honor 20, 20 Lite ja 20 Pro?

Honor-20

Huawein suojattina ponnistava Honor-brändi esitteli 21. toukokuutta kolme uutta puhelinmallia, jotka kantavat nimeä Honor 20, Honor 20 Pro ja Honor 20 Lite. Puhelinten julkaisuajankohta oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasodan vaikutukset olivat juuri realisoituneet; Googlen ja kiinalaisten yhteistyö oli nimittäin juuri kielletty ja tilanne oli julkaisun aikaan vielä hyvin epäselvä. Julkaisutilaisuus oli myös siinä mielessä normaalista poikkeava, että tällä kertaa mallit esiteltiin kerralla maailmanlaajuisesti. Yleensä julkaisu on tapahtunut ensin Kiinassa, ja muu maailma on seurannut perässä.

Honor 20 Pro

Honor 20 Pro on nimensä mukaisesti sarjan lippulaivamalli, ja siinä on monia yhtäläisyyksiä aiemmin tänä vuonna esitellyn Honor 20 View -mallin kanssa. Viimeisimpänä esitelty uutuus jatkaa samaa linjaa Honorin aiemmin tutuksi tulleen linjan kanssa, laitteen rakenteen ollessa lasia ja alumiinia. Lasisen takaosan vuoksi Honor 20 Pro suojakuoret onkin lähestulkoon välttämätön hankinta laitteen ostajille, ellei halua rikkoa uuden puhelimensa takalasia hyvin nopeasti.

Kameroiden sijoittelun puolesta puhelin on samankaltainen aiemmin keväällä esitellyn Huawei P30 mallin kanssa. Kamerajärjestelmässä on neljä kamerasensoria, ja ne löytyvät laitteen takakuoren yläkulmasta. Kuten P30 mallissa, kamerat nousevat puhelimen takalasista selkeästi ulos.

Mielenkiintoisena ominaisuutena Honor 20 Pro mallissa on sen sormenjälkitunnistimen sijainti; tunnistin on nimittäin sijoitettu puhelimen virtanäppäimeen. Tunnistin toimii kuitenkin erikoisesta sijainnistaan huolimatta varsin mutkattomasti, ja painiketta ei tarvitse painaa tunnistinta käyttääkseen.

Näyttöpaneeli Honor 20 Pro puhelimessa on 6,26 tuumainen LCD-näyttö. Monet muut valmistajat ovat siirtyneet jo käyttämään OLED-näyttöjä, mutta Honor luottaa edelleen vahvasti LCD-teknologiaan. Näyttöpaneelissa on vasemmassa yläkulmassa reikä etukameralle. Näytön tarkkuus on odotetusti FullHD+.

Muiltakaan osin laitteen tekniset ominaisuudet eivät tuota yllätyksiä; sisäistä tallennustilaa löytyy 256 gigatavua, keskusmuistia 8 ja prosessorina toimii Kirin 980. Akku on kapasiteetiltaan 4000mAh, ja on luonnollisesti varustettu pikalatausominaisuudella.

Honor 20

Honor 20 on ominaisuuksiltaan varsin samankaltainen isoveljensä kanssa. Puhelin on kooltaan samankokoinen kuin Honor 20 Pro, ja se on varustettu samalla 6,26 tuuman näytöllä. Ulkoasunsa puolesta Honor 20 on hieman kulmikkaampi kuin isoveli, ja takaosassa on havaittava melko selkeä kantti. Takakansi on myös tässä mallissa helposti rikkoutuvaa lasia, joten suojakuorten hankkiminen Honor 20 malliin on myöskin varsin aiheellista.

Honor 20 kamerakomponenteista kolme neljästä on samoja kuin Honor 20 Pro mallissa; ainoastaan kolmas kamera on eri, Honor 20 mallissa se on kahden megapikselin tarkkuudella varustettu syvyyskamera. Muistia Honor 20 mallissa on hieman vähemmän, keskusmuistin ollessa 6gt ja tallennustilaa puolet vähemmän eli 128gt. Myös akkukapasiteetti on hieman pienempi; 3750mAh.

Honor 20 Lite

Nimi paljastaa jo tämän puhelinmallin paikan sisartensa joukossa; Honor 20 Lite on kevyin versio tästä malliperheestä ja samalla myös edullinen. Edullisesta hinnastaan huolimatta tämä malli on kuitenkin erittäin kilpailukykyinen hinta-laatu -suhteeltaan. Laite eroaa yllä esitellyistä malleista niin näytön kuin raudan ja kameroiden suhteen.

Näyttö Honor 20 Lite -mallissa on pienempi – mutta vain hieman – kuin isoveljissään. Kokoa löytyy 6,21 tuumaa, ja etukameran sijainti on ylhäällä keskellä, pienessä lovessa. Prosessorina laitteessa toimii Kirin 710, ja keskusmuistia puhelimesta löytyy 4 gigatavua, tallennustilan ollessa varsin riittävä 128 gt. Kameroita Lite-malliin on laitettu yksi vähemmän, ja ne ovat odotetusti edulliseen malliin hieman pienemmillä luvuilla varustettuja: pääkamerasta megapikseleitä löytyy 24, kakkoskamerasta 8 ja kolmannesta 2. Pienemmän fyysisen koon vuoksi Lite-mallin akkukin on pienempi, kapasiteetin ollessa 3400mAh. Sen sijaan hienoisena pettymyksenä vuonna 2019 julkaistavaksi puhelinmalliksi laite on varustettu jo standardiksi tulleen USB-C portin sijaan vanhanaikaisella microUSB-portilla.

Yhteenveto

Honor 20 sarjan puhelimet ovat odotetusti erittäin kilpailukykyisiä puhelimia. Honor 20 Pro -mallilta olisi kuitenkin ollut odotettavissa enemmän johtuen alkuvuodesta julkaistusta Honor 20 View -mallista. Se ei kuitenkaan tarjoa aiemmin esiteltyyn malliin suunnattomia muutoksia, ja hintaluokka puhelimilla on melko sama. Muilta osin puhelimet edustavat kuitenkin pätevää Honor-laatua, ja vaikka julkaisuajankohtana oli suuria epäselvyyksiä Huawein ja Googlen yhteistyön jatkumisesta, on asia jo selvinnyt parhain päin. Honor 20 sarjan puhelimia uskaltaa ostaa kaupasta kuten ennenkin, ja Anrdoid-käyttöjärjestelmä toimii täysin normaalisti.