Blogi

Näin onnistut puhelimen korjaamisessa: 3 vinkkiä

Harkitsetko puhelimesi korjaamista itse, mutta et ole aivan varma mitä korjausoperaatiossa tulee ottaa huomioon? Tunne on tuttu monelle rikkoutuneen puhelimen omistajalle, joka haluaisi saada laitteensa kuntoon edulliseen hintaan. Listasimme kolme tärkeintä vinkkiä kaikille, jotka harkitsevat puhelimensa korjaamista itse.

1. Katso ohjeet/ohjevideo ennen osien tilaamista

Ennen kuin tilaat puhelimeesi varaosia, kannattaa ehdottomasti katsoa vaiheittaiset ohjeet tai ohjevideo, joissa vaihto-operaatio näytetään selkeästi. Ohjevideo on yleensä paras tapa saada hyvä käsitys siitä, mitä korjausoperaatio pitää sisällään ja kuinka vaikeaa sen suorittaminen on. Kaikkien puhelinmallien korjaaminen ei ole yhtä helppoa, ja eroja vaikeusasteessa tulee myös siitä, mitä osaa ollaan vaihtamassa. Esimerkiksi iPhone 6 näyttö on huomattavasti helpompi vaihtaa kuin esimerkiksi Huawei Honor 10 näyttö.

2. Seuraa ohjeita tarkasti koko vaihto-operaation aikana

Jos et ole ennen korjannut puhelimia tai kyseistä puhelinmallia, on kaikkia vaihto-operaatiossa suoritettavia vaiheita mahdotonta muistaa yhden katselukerran jälkeen. Korjausohjeita onkin syytä seurata koko korjausoperaation ajan tarkasti, ja yleensä hankalimpia kohtia joutuu katsomaan videolta useampaan otteeseen. Korjatessa on myös kiinnitettävä huomiota siihen, mitä työkalua ja ruuvimeisseliä missäkin korjausoperaation vaiheessa käytetään.

3. Jos et ole varma, kysy apua

Tapahtuiko korjausoperaation aikana jotain yllättävää, tai eikö ohjevideolla selitetty jotain kohtaa riittävän selkeästi? Tällöin kannattaa kysyä apua! Monilta meistä löytyy joku tuttu, joka on korjannut puhelimensa tai useitakin jo aiemmin. Aiemmin laitteita korjannut kaveri osaakin usein auttaa korjaukseen liittyvissä kysymyksissä. Jos taas tuttavapiiristäsi ei löydy puhelimia korjanneita kavereita, voit tietenkin kysyä korjauksiin liittyviä asioita myös meiltä! Meidät tavoittaa parhaiten sähköpostitse [email protected]