Blogi

Puhelimen akun vaihto

Lataatko puhelintasi monta kertaa päivässä? Onko akunkesto heikentynyt merkittävästi alkuperäisestä?

Puhelimen akku alkaa menettää tehoaan jo vuoden ikäisessä puhelimessa, ja yleensä akku on vaihtokelpoinen viimeistään parin vuoden käytön jälkeen. Puhelimen akun vaihto on helppo ja edullinen tapa jatkaa laitteen elinikää. Uuden akun kanssa vanhankin puhelimen käyttö on mukavaa, ja puhelimen käyttöiän pidentäminen on myös ympäristöystävällinen ratkaisu.

Vaikka akkua ei uusista puhelimista yleensä saa irti ilman työkaluja, ei akun vaihtaminen kuitenkaan ole mahdotonta – moniin puhelimiin se on jopa yllättävän helppoa, vaikka laitteen rakenne saattaa ensivaikutelmaltaan vaikuttaa kiinteältä. Esimerkiksi iPhonen akun vaihto onnistuu vaivattomasti vain parin ruuvimeisselin avulla.

Puhelimen akun vaihto itse

Puhelimen akun vaihto on mahdollista tehdä itse myös älypuhelimiin, joita ei voi avata ilman työkaluja. Monesti tällaisissakin puhelimissa akun vaihto on yllättävän helppoa, ja avuksi tarvitsee vain ruuvimeisselin ja muovisen avaustyökalun (Huom: verkkokaupassamme myytävien akkujen hintaan sisältyy aina myös vaihtoon tarvittavat työkalut). Monesti kokematonkin korjaaja saa puhelimen akun vaihdettua itse puolessa tunnissa, säästäen näin pienellä vaivalla huoltokuluissa.

Näin onnistut akun vaihdossa

Ennen puhelimen akun vaihtoa ja uuden akun tilaamista kannattaa huomioida muutama asia. Seuraavana vinkit, joilla onnistut akun vaihdossa.

1. Tutustu ohjeisiin ennen akun tilaamista

Ennen uuden akun tilaamista kannattaa ehdottomasti katsoa ohjeet, joissa korjausoperaatio näytetään selkeästi. Ohjevideo on yleensä paras tapa saada hyvä käsitys siitä, mitä akun vaihto pitää sisällään ja kuinka vaikeaa sen suorittaminen on. Mallikohtaisen ohjevideon löydät kaupassamme akkujen tuotesivuilta.

2. Hanki laadukas akku

Puhelimien akkujen laadussa on suuria eroja riippuen siitä, mistä varaosat hankkii. Kiinasta tilaaminen voi olla edullisin vaihtoehto, mutta osia saa odottaa viikkoja. Monesti myös reklamaatiotapauksissa uuden akun tai hyvityksen saaminen voi olla mahdotonta. Myös laatuvaihtelut eri toimittajien välillä ovat suuria – pahimmillaan voit saada “uutta” akkua tilatessasi vanhan ja käytetyn osan.

Verkkokaupassamme myytävät akut ovat uusia, ja kaikilla akuilla on vuoden takuu. Käytämme vain laadukkaiksi todettujen tavarantoimittajien varaosia.

Seuraa ohjeita akun vaihdon aikana

Mikäli tämä on ensimmäinen kerta kun vaihdat puhelimeesi akkua, kannattaa korjausohjeita seurata tarkasti akun vaihdon aikana. Huomioi korjauksen aikana mitä työkalua missäkin vaihdon vaiheessa käytetään ja missä järjestyksessä puhelimen ruuvit olivat laitteessa.

Verkkokaupastamme löydät akut niin iPhonelle, kuin Samsungin, Huawein ja OnePlussan monille eri malleille. Kaupassamme myytävät akut toimitetaan varastoltamme Suomesta muutamassa arkipäivässä.

Katso myös:

Puhelimen korjaus