Blogi

Puhelimen näytön korjaus

Nykyajan puhelimissa yleisin vaurio on näytön lasin rikkoutuminen. Puhelimen reunoihin saakka ulottuva näyttöpaneeli rikkoutuu melko helposti, kun puhelin putoaa asfaltille tai kivilattialle. Toisinaan rikkoutuminen voi tapahtua pienestäkin iskusta, jos puhelimeen on aiemmin kohdistunut iskuja ja näyttö on jäänyt jännitykseen.

Monesti näytöstä on rikki ainoastaan näyttöpaneelin päällä oleva lasi. Käytännössä mihinkään nykyiseen puhelinmalliin pelkän lasin vaihto ei kuitenkaan ole järkevää – näytön lasi on liimattu koko pinta-alaltaan näyttöpaneeliin, joka tekee lasin vaihtamisesta erittäin hankalaa ja kallista. Tästä syystä myös huoltoliikkeet vaihtavat lähes aina koko näyttöpaneelin; vaikka näyttö on joihinkin puhelinmalleihin melko kallis, on se silti edullisempi vaihtoehto kuin käyttää aikaa lasin vaihtamiseen.

Hajonnut näyttö ei yleensä kuulu puhelimen takuuhuollon piiriin. Puhelimen näytön korjaus on siis useimmiten hoidettava omakustanteisesti. Näytön vaihdon hinta riippuu siitä, teettääkö huollon liikkeessä vai korjaako puhelimensa itse.

Näytön korjaus liikkeessä

Helpoin tapa saada rikkoutunut puhelimen näyttö kuntoon on korjauttaa se liikkeessä. Puhelinmallista riippuen näytön korjauksen hinnat vaihtelevat alkaen sadasta eurosta aina useisiin satoihin euroihin saakka. Huoltoliikkeessä tehtävä näytön vaihto on eittämättä helpoin tapa saada puhelin kuntoon, mutta halvin keino se ei ole. Lisäksi kaupunkien ulkopuolella asuville henkilöille puhelimen toimittaminen huollettavaksi liikkeeseen voi olla hidasta – huolto onnistuu myös postin välityksellä, mutta vaihtaminen varapuhelimeen parin viikon ajaksi on monesti yllättävän työläs operaatio.

Näytön vaihto itse

Puhelimen näytön korjaus on mahdollista tehdä myös itse. Operaation vaikeusaste riippuu puhelinmallista – mm. iPhonen näytön vaihto on yllättävän helppoa (ja edullista) tehdä itse. Näppärä kaveri korjaakin puhelimen näytön itse myös nopeammin kuin viemällä sen huoltoliikkeeseen – monen puhelimen näyttö on vaihdettavissa alle tunnissa, jopa ilman aiempaa kokemusta. Säästöä huoltoliikkeiden veloituksiin verrattuna voi kertyä jopa yli sata euroa.

Mitä puhelimen näyttöä korjatessa olisi sitten otettava huomioon? Ulkopuolisella tarkastelulla voi olla hankala päätellä, miten puhelinta pitäisi lähteä purkamaan ja mitä korjausoperaatiossa tulisi ottaa huomioon. Jotta näytön korjaus onnistuisi ongelmitta, kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:

Katso korjausohjeet ennen huoltoa

Kuten edellä mainittiin, korjauksen vaikeusaste riippuu puhelinmallista. Ennen näytön korjausta kannattaa siis katsoa mallikohtaiset korjausohjeet läpi tarkasti, jotta tiedät varmuudella, millainen operaatio on edessä.

Hanki laadukas näyttö

Näyttöjen laaduissa on eroja. Ulkomailta tilattujen näyttöjen takuuasiat ovat usein kyseenalaisia, ja toimitusajat voivat olla hitaita. Laatu myös vaihtelee monesti eri toimittajien välillä. Verkkokaupassamme myytävillä näytöillä on vuoden takuu, ja kaikki tilaukset toimitetaan varastoltamme Suomesta muutamassa arkipäivässä.

Seuraa ohjeita korjauksen aikana

Vaikka tässä vaiheessa oletkin jo tutustunut korjausohjeisiin etukäteen, on vielä tärkeämpää seurata ohjeita tarkasti koko korjausoperaation ajan. Hankalat kohdat kannattaa katsoa useampaan otteeseen. Korjausohjeissa myös yleensä kerrotaan erikseen, mitä työkalua ja ruuvimeisseliä korjauksen eri vaiheissa käytetään.

Yhteenveto

Puhelimen näytön korjaus tulee eteen lähes kaikille älypuhelimen omistajille jossain vaiheessa. Helpoiten puhelimen näytön korjaus onnistuu teettämällä se alan liikkeessä, mutta edullisempana vaihtoehtona on tehdä korjaus itse. Mikäli haluat tutustua puhelimesi näytön korjaukseen tarkemmin, kannattaa käydä katsomassa varaosavalikoimastamme oman puhelimesi näytön tuotesivu. Tuotesivulta löytyy korjausohjeet ja vinkit puhelimesi näytön vaihtoon, ja näyttöjen hintoihin sisältyy aina myös vaihtoon tarvittavat työkalut. Toimitamme kaikki varaosat varastoltamme Suomesta, muutamassa arkipäivässä.

Katso myös:

Puhelimen korjaus

iPhone näytön vaihto